Naar hoofdinhoud

Over Developer Overheid

Ons verhaal

Developer.overheid.nl is de nummer één landingsplek voor ontwikkelaars die voor of met de overheid werken. Het platform biedt toegang tot hoogwaardige API's, Open Source repository’s en testtools die de kwaliteit van API’s en repository’s binnen de Nederlandse overheid borgen. Door kennis en middelen openbaar te delen wordt de samenwerking tussen overheidsinstanties gestimuleerd, en tijd en geld bespaard bij het vinden van betrouwbare tools. Zo kunnen overheden uiteindelijk hun dienstverlening aan de burger verbeteren.

Het verwezenlijken van developer.overheid.nl is het resultaat van nauwe samenwerking tussen het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Sinds 2021 ontwikkelt Geonovum in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de website developer.overheid.nl. Samen delen we een gemeenschappelijke visie: het faciliteren van een naadloze interactie tussen softwareontwikkelaars en overheidsinstanties. Dit stelt ons in staat om innovatie te bevorderen en technologische oplossingen te ontwikkelen voor de uitdagingen waar onze samenleving voor staat.

Ons team

Ons team doet twee dingen: we maken tools voor ontwikkelaars en we helpen overheden met kennis over API’s en code. Zo bestaat ons team uit ervaren ontwikkelaars en communicatie en community specialisten. Samen zorgen we ervoor dat de dingen die we maken goed werken en er mooi uitzien. We zorgen er ook voor dat we in gesprek blijven met onze gebruikers, zodat we begrijpen wat ze nodig hebben. Met een solide technische basis, boeiende gebruikersinterfaces en voortdurende gebruikersinteractie streven we gezamenlijk naar het creëren van waardevolle producten die de gemeenschap en de overheid ten goede komen.

Onze community

Bij ons gaat het om meer dan alleen code schrijven. We zijn een levendig platform dat voortdurend in beweging is, altijd in een staat van 'permanent beta'. Dit betekent dat we continu streven naar verbetering en groei, afgestemd op de behoeften van onze gebruikers. We zijn trots op onze open benadering en nodigen jou als ontwikkelaar uit om deel te nemen aan dit evolutionaire proces.

Heb je suggesties, wensen of opmerkingen of wil je bijdragen aan de code van developer.overheid.nl? Laat het ons weten via ons feedbacksysteem op GitLab, waar we openstaan voor dialoog en samenwerking. Op GitLab vind je ook de broncode van deze website.

Persoonsgegevens, cookies en toegankelijkheid

Deze website verzamelt geen persoonsgegevens, plaatst geen cookies die persoonsgegevens bevatten en verzamelt geen persoonsgebonden analytische informatie.

Deze site is ontworpen om te voldoen aan het Besluit digitale toegankelijkheid overheid: Status: A - voldoet volledig. De toegankelijkheidsverklaring is in te zien via het Register van Toegankelijkheidsverklaringen.